Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /data/sites/web/gerlachverhuizingennl/www/wp-includes/functions.php on line 5315
Onze geschiedenis | Gerlach

De geschiedenis van Gerlach

Gerlach is een familiebedrijf met een lange geschiedenis en oude wortels in de transportsector.

In 1851 vlak over de grens in Bentheim begonnen als één van de eerste bedrijven in Europa met grootschalig goederenvervoer over land.

Tussen de twee wereldoorlogen in vestigde Gerlach zich permanent in Nederland en groeide uit tot één van de leidende bedrijven binnen de (kunst)transport en logistiek in Nederland en daarbuiten.

In 1974 brak het moment aan het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie die door de tijdsgeest en andere randzaken geen behoefte meer hadden om het familiebedrijf van leiding te voorzien.
Hierdoor werd voor de familie verkoop onvermijdbaar en is het bedrijf verkocht aan van Gend en Loos.

Gerlach bleef bestaan en bestaat nog steeds onder de naam Gerlach & Co en ging door met vooral logistieke werkzaamheden.

30 jaar later na het aanhoren van al die familie verhalen heeft Victor Gerlach als kleinzoon van één van de laatste leidinggevende Dr. H. Gerlach het idee opgevat een nieuw bedrijf op te richten onder zijn eigen familienaam dat zich vooral richt op particuliere verhuizingen en transporten.

2012 – De geboorte van Gerlach Transport en verhuizingen

Het vervoer zit in de genen

Nog studerend en bedoeld als bijverdienste reed Victor rond in een grote bestelwagen en voerde voor gans Den Haag vele transporten en kleine verhuizingen uit.

Door het ondernemersbloed dat gaat waar het niet kruipen kan en tevreden klanten is Gerlach Transport en Verhuizingen inmiddels uitgegroeid tot een echt verhuisbedrijf met een eigen wagenpark, 1 grote loods en vele gediplomeerde verhuizers in dienst met als doel wederzijds dienst bewijzen en klanttevredenheid.

Inmiddels is Victor gaan samenwerken met zijn twee broeders en is Gerlach Transport en Verhuizingen weer een echt familiebedrijf!
Hierdoor kan met recht worden gezegd ‘’het vervoer zit in onze genen’’!