Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /data/sites/web/gerlachverhuizingennl/www/wp-includes/functions.php on line 5315
Verhuisstress tips | Gerlach

Verhuisstress voorkomen

Verhuizen… Een begrip dat 2 kanten kent. Aan de ene kent ben je enthousiast, want het is weer een nieuwe stap. Maar aan de andere kant weet je stiekem al dat het veel verhuisstress oplevert. Het is al snel onoverzichtelijk en soms duurt het naar jouw gevoel te lang. Bovendien ontstaat verhuisstress als je te veel hooi op je vork neemt. Want verhuizen doet men vaak bovenop de andere dagelijkse activiteiten, als werk, sport, kinderen etc.

Uit onderzoek is ook gebleken dat verhuisstress ook te maken heeft met bepaalde verwachtingen van de nieuwe woning en de verandering die plaatsvindt in jouw leven. Het is daarom belangrijk om je hierop goed voor te bereiden. Gelukkig is verhuisstress te voorkomen. Wij hebben daarom enkele praktische tips op een rijtje gezet om verhuisstress te verminderen of zelfs te voorkomen.

Tip 1. Maak een checklist

Maak voor jezelf een goede checklist van alle zaken die moeten gebeuren tijdens een verhuizing. Er zijn enorm veel zaken waar je rekening mee moet houden en niemand verwacht dat je het allemaal weet. Structuur en planning zijn enorm belangrijk tijdens een verhuizing en is een checklist het ideale hulpmiddel. Op zoek naar een gedetailleerde checklist voor jouw verhuizing? Lees in het onze andere blog → https://gerlachverhuizingen.nl/checklist-verhuizen/

verhuisstress

Tip 2. Adreswijziging doorgeven

Om verder te gaan met die checklist staat de wijziging van jouw adres hoog op het lijstje. Je moet namelijk bij diverse instanties jouw nieuwe adres doorgeven. Denk hierbij aan de gemeente, zorgverzekering, huisarts, uitgevers van weekbladen, belastingdienst etc. Zo voorkom je alweer een stukje verhuisstress. Bovendien is het voor de nieuwe bewoners die in jouw oude huis gaan wonen vervelend als zij telkens de post moeten doorsturen!

Tip 3. Neem vrije dagen op

Verhuizen kost veel tijd. Neem daarom wat vrije dagen van werk op zodat je je niet in de avonduren ook nog eens druk moet maken over de verhuizing. Zo kan je in jouw eigen tempo de verhuizing regelen.

Tip 4. Begin op tijd met inpakken

Iedereen heeft zijn of haar eigen inpaktempo. Wij adviseren wel om bijtijds te beginnen met inpakken. Daarnaast is het niet zomaar wat spullen inpakken. Het begint altijd met uitzoekwerk. Wat kan eventueel weg en wat nemen we mee. Daarnaast adviseren wij altijd om de spullen die bij elkaar horen in één doos te doen. Voorzie deze doos dan ook met een sticker en schrijf hierop welke spullen hierin zitten en in welke kamer deze doos terecht moet komen. Dat scheelt alweer een hele hoop stress!

Tip 5. Vraag hulp aan vrienden en familie

Je hoeft niet alles zelf te doen. Vrienden en familie staan altijd voor je klaar. Dat scheelt jou weer stress en fysieke inspanning. Het kan ook zijn dat het niet altijd kan om anderen in te schakelen. Wij van Gerlach Verhuizingen & Transport bieden ook een full-service verhuizing, waarbij wij ook de dozen inpakken en in de nieuwe woning uitpakken. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

verhuisstress

Tip 6. Verminder de nevenactiviteiten

Wij adviseren om je nevenactiviteiten te verminderen om de focus op de verhuizing te leggen. Veel mensen en bedrijven zeggen dat je je nevenactiviteiten on hold moet zetten, maar voor velen is bijvoorbeeld sporten een ontspanning. Dus dan moet je dat vooral doen, zolang het de verhuizing niet te veel in de weg zit.

Kortom: zorg voor een gestructureerde planning aan de hand van een checklist, begin op tijd met inpakken en roep hulp in! Veel succes met de verhuizing! Mocht je hulp nodig hebben, wij staan altijd voor je klaar.