Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /data/sites/web/gerlachverhuizingennl/www/wp-includes/functions.php on line 5315
9 Tips voor een soepele verhuizing| Gerlach Verhuizingen & Transport
Verhuizen. We doen het allemaal een aantal keer in ons leven, maar het is en blijft toch altijd een hele onderneming! Er moeten veel dingen geregeld worden en alles lijkt tegelijk te moeten gebeuren. Sommigen zien het als een hele kunst om al je spullen in- en uit te pakken zonder steeds het gevoel te hebben dat je iets kwijt bent. Het vereist logistiek inzicht en een gedegen planning. Lees hier onze tips voor een soepele en goed geplande verhuizing.

 

1. Begin tijdig met plannen en inpakken

Verhuizingen komen over het algemeen niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak weet je al maanden van tevoren dat je gaat verhuizen. Je kunt natuurlijk gaan zitten wachten tot het bijna zover is, maar je kunt er ook voor kiezen om direct te beginnen met voorbereidingen. Je kunt al ver van tevoren een planning maken voor de administratie, de klusjes die moeten gebeuren en het verhuizen zelf. Ook kun je alvast beginnen met het inpakken van spullen die je niet dagelijks gebruikt. Een paar dozen per dag kost weinig tijd, maar hierdoor hoef je uiteindelijk niet alles tegelijk te doen. Vergeet ook vooral niet om alvast te beginnen met papier verzamelen om te gebruiken als vulmateriaal om zo je kwetsbare spullen te beschermen.

2. Gebruik de verhuizing als een goede gelegenheid om op te ruimen

Als je dan toch ruim de tijd neemt om alle spullen rustig in te pakken, kun je de spullen net zo goed eens rustig uitzoeken. Een verhuizing is een goed moment om eens stevig op te ruimen en misschien zelfs wel lekker te ontspullen. Zo verhuis je geen spullen die je niet meer nodig hebt. Dat scheelt tijd en een heleboel te verhuizen kilo’s. Je begint dan in je nieuwe huis met een schone lei, met alleen de spullen die je écht nodig hebt. 

3. Breekbare spullen

We trappen natuurlijk een open deur in door te zeggen dat je breekbare spullen goed moet beschermen, maar het gebeurt nog vaak dat niet alle spullen heel overkomen bij een verhuizing. En dat is zonde. Servies kun je het beste in een verhuisdoos combineren met kleding. Zo zit het beter beschermd dan met alleen een velletje keukenrol eromheen. Hetzelfde geldt voor lampen. Lampenkappen kun je het beste in een doos vervoeren zonder andere spullen erbij. Zorg bij alle dozen dat je de ruimte die over is, opvult met proppen papier. Zo kunnen je spullen niet verschuiven en zullen ze niet zo snel beschadigen.

4. Apparatuur

Gebruik voor apparatuur zo veel mogelijk de originele verpakkingen. Hier passen de apparaten precies in. Ze zijn ervoor gemaakt om het apparaat te beschermen tijdens het vervoeren. Als deze verpakkingen niet meer voorhanden zijn, vervoer de apparaten dan zoals je dat bij servies doet. Maak wel van tevoren de snoeren los, rol deze op en vervoer ze apart. Als je de snoeren van tevoren fotografeert, dan weet je bij het aansluiten precies welk snoertje waar hoort. Dat scheelt een heleboel tijd in je nieuwe huis.

5. Koelkast en vriezer

Voor het verhuizen van de koelkast en vriezer is enige voorbereiding nodig. De koelkast en de vriezer dienen eerst 24 uur uit te hebben gestaan voordat ze vervoerd worden. De koelvloeistof is dan zogezegd tot rust gekomen. Ook is het aan te raden om de koelkast en vriezer na het transport niet direct aan te zetten, maar om deze nog even 24 uur te laten acclimatiseren. 

6. Wasmachine

Wasmachines vereisen ook de nodige voorbereiding. Begin met het dichtdraaien van de watertoevoer. Zorg vervolgens bij het loskoppelen van de slang dat je een emmer klaar hebt staan om het lekwater in op te vangen. Bij wasmachines worden altijd transportbouten geleverd. Hiermee kun je de trommel vastzetten voordat je het apparaat gaat vervoeren. Dit voorkomt beschadigingen aan de trommel. Het advies is om de wasmachine met twee personen te dragen en hem rechtop te houden. Vergeet als je hem in je nieuwe woning hebt aangesloten niet om de transportbouten weer te verwijderen.

7. Kleding

Er zijn verschillende manieren om je kleding te verhuizen. Kleding die niet snel kreukt en die opgevouwen in de kast ligt, kun je in (schone!) nette dozen verhuizen. Hiertussen kun je servies stoppen, zodat dit niet snel breekt. Mocht je geen dozen meer over hebben, dan lenen dit soort kledingstukken er zich er ook goed voor om in plastic tassen of shoppers te worden verhuisd. Let er ook hier wel op dat deze tassen schoon zijn aan de binnenkant. Zorg bij het inpakken van je kleding dat je dit netjes doet en dat je ze categorisch inpakt. Zo hoef je in je nieuwe woning niet al je kleding opnieuw op te vouwen en uit te zoeken, maar kan het direct te kast in. Dat scheelt veel tijd. Nettere kleding, die snel kreukt en in je kast hangt, kun je in garderobedozen hangen. Deze dozen zijn hoog en hebben een roede om je kleding aan te hangen. 

8. Pak je spullen per kamer in en uit

Om het overzicht voor jezelf te bewaren, is het handig om je spullen per kamer in te pakken. Je houdt de spullen dan bij elkaar, zodat je ze in het nieuwe huis weer per kamer kunt uitpakken. Zorg er ook voor dat je duidelijk op de dozen schrijft uit welke kamer de spullen komen. Op deze manier weet ook iedereen die je helpt met het verhuizen waar de dozen heen moeten. Voor de echte lijstjesliefhebbers: je kunt je dozen nummeren en bijhouden hoeveel dozen er per kamer zijn. Dan weet je ook wanneer je dozen mist.

9. Pak in alsof je op vakantie gaat

Tijdens de onontkoombare chaos van een verhuizing is het belangrijk dat je kleding voor één à twee weken en andere belangrijke spullen bij de hand houdt. Zorg daarom dat je een koffer inpakt zoals je dat zou doen voor een vakantie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over kleding en persoonlijke verzorging. Zorg er ook voor dat je handbagage inpakt met daarin belangrijke dingen als opladers, medicatie etc. Er zijn immers spullen die je altijd bij de hand moet hebben. Op deze manier verlies je niet onnodig tijd met het zoeken van belangrijke spullen en houd je meer tijd over voor de verhuizing zelf.

10. Bepaal of je hulp van een verhuisbedrijf nodig hebt

Niet iedereen heeft de handigheid en de tijd voor een complete verhuizing. Als je tijdig begint met het plannen van je verhuizing, kijk dan gelijk welke taken een verhuisbedrijf je uit handen kan nemen en wat dat eventueel zal kosten. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven offertes op om een weloverwogen keuze te maken over het al dan niet inhuren van professionals. 

Vraag hier een offerte aan bij Gerlach.